Turing Tumble

Geschikt voor Midden en Bovenbouw

Bouw een mechanische computer en leer spelenderwijs hoe een computer werkt. De Turing Tumble is een nieuw type spel waarbij spelers (vanaf 8 jaar tot volwassenen) een mechanische computer maken met behulp van knikkers om daarmee logische puzzels op te lossen. Je gebruikt de zes typen onderdelen om met de knikkers patronen te maken, op te tellen, af te trekken, te vermenigvuldigen, te delen en nog veel, veel meer. 

Er hangt geen stekker aan en er moeten geen batterijen in, want deze computer werkt met vallende knikkers. De Turing Tumble lijkt op een plastic flipperkast, die je zelf moet samenstellen. Er zit een verhaal bij over ruimte-ingenieur Alia die op planeet Eniac strandt. Daar treft ze een gigantische knikkercomputer aan die ze moet repareren. Ze ontdekt proefondervindelijk waar de verschillende componenten voor dienen, en via de opgaves in het boek valt ook jou die uitdaging te beurt.

De Turing Tumble is voorzien van een Nederlandstalig instructieboek/stripverhaal. Het is voor kinderen vanaf 8 jaar al goed speelbaar. De puzzels worden steeds complexer zodat er voor iedereen genoeg uitdaging in zit. Verslavend puzzelen voor beginner tot ervaren programmeur. 

De Turing Tumble is verpakt in een luxe bewaardoos, met daarin alles wat je nodig hebt om te starten met het bouwen van je computer: 

·       Computerbord

·       Standaard voor computerbord

·       Puzzel/stripboek met 60 puzzels

·       30 Tuimelaars

·       10 Bits

·       8 Tandwielbits

·       6 Kruisingen

·       4 Tandwielen

·       3 Opvangbakjes

·       1 Starter

·       20 Rode knikkers

·       20 Blauwe knikkers

·