Hello Ruby, een avontuurlijk sprookje over programmeren

Geschikt voor Middenbouw

Ruby gaat op zoek gaat naar edelstenen, ondertussen leert zij je alles over de principes van programmeren, zoals grote problemen opdelen in kleine problemen, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en buiten de kaders denken.

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. Haar favoriete uitspraak is ‘Waarom?’

In haar wereld kan alles, als ze het maar echt wil. Op een dag gaat Ruby's vader op reis en verstopt vijf edelstenen voor haar. Maar hij vergeet aanwijzingen achter te laten. Gelukkig vindt ze geheime codes onder zijn bureau. En dan begint haar avontuur!

Met heel veel leuke activiteiten en knutselprojecten waarmee je meteen aan de slag kunt, zonder beeldscherm!-bouw een computer van papier-verzin je eigen geheimtaal-doe leuke opdrachten-ontwerp een spel

‘Hello Ruby is een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Kinderen die dat kunnen, hebben de wereld aan hun voeten!’ – Neelie Kroes, initiatiefnemer van CodePact

Aanbodsdoelen:

Computational Thinking:

Het procesmatig (her)formuleren van problemen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om met computertechnologie het probleem op te lossen.