Airblock

Geschikt voor midden en bovenbouw

Airblock is een drone die je zelf moet bouwen en programmeren alvorens je ermee kan vliegen.

De drone is bedoeld om op een leuke manier ervaring op te doen met coderen, wat door de makers wordt gezien als de taal van de toekomst.

De Airblock is een initiatief van Makeblock dat al eerder speelgoed ontwikkelde. Airblock is niet alleen leuk om mee te spelen, maar leert je ook de basis kennis van engineering, technologie en natuurkunde.

Het modulaire ontwerp van de Airblock zorgt ervoor dat je de drone op verschillende manieren kunt opbouwen. Het is ook mogelijk om van de Airblock een hovercraft te maken. De modules van de Airblock bevestig je dankzij de magneten eenvoudig aan elkaar. Vervolgens dien je het eigen gemaakte ontwerp te coderen zodat het kan vliegen, zweven of rijden.

Voor het coderen van de Airblock hebben de makers een eenvoudige te bedienen applicatie ontwikkeld. Deze applicatie draait op alle geschikte Android en iOS apparaten. De gebruiker stelt hierbij de beweging van de Airblock in om hem vervolgens autonoom te laten vliegen of rijden. Ook de kleuren van de LED's zijn vooraf te programmeren. Het coderen van de Airblock gaat eenvoudig door verschillende elementen toe te voegen aan een tijdlijn. Elk element kan naar eigen voorkeur aangepast worden.

 (Batterijen zijn niet inbegrepen. Daar zult u zelf voor moeten zorgen!)

Je creativiteit wordt op de proef gesteld met de Airblock. Het is namelijk ook mogelijk om de Airblock te combineren met ander speelgoed zoals Lego. Met de Airblock is het mogelijk om tegen je vrienden te racen of zelfs een air battle te houden. De drone is crash vriendelijk en gemaakt van duurzame materialen.

 

Aanbodsdoelen

Computational Thinking:

Het procesmatig (her)formuleren van problemen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om met computertechnologie het probleem op te lossen.