Ozobots

Geschikt voor Midden en Bovenbouw

Maak kennis met de meest innovatieve programmeerbare robots van Ozobot! Deze interessante gadget kan geprogrammeerd worden door middel van kleuren, lijnen en basis programmeertaal.

De Ozobot is een complete en direct in te zetten lespakket voor groep 3 tot en met 8. Je kunt met dit pakket meerdere groepen en niveaus tegelijkertijd laten werken in groepsverband. Alle materialen voor zowel de leraar als het kind zijn inbegrepen.

Wat kun je verwachten van deze kit?

·       Uitstekende les-documentatie voor de opzet van programmeeronderwijs in de midden en bovenbouwgroepen

·       Een compleet productaanbod voor zowel zelfstandig en groepsgewijs lesgeven

·       Volledige ondersteuning voor leraar en kind, direct te implementeren in het klaslokaal

Ozobot kun je zonder en met apps gebruiken. Deze apps zul je via je ICT-er/Digidact op de tablet moeten laten zetten! Bij Ozobot gaat het om de apps: Ozobot Bit en Ozobot Bit Groove (dansen)

De programmeerlessen welke te vinden zijn in de kit zijn nauwkeurig opgezet i.s.m. diverse scholen welke perfect aansluiten op de doelen van het SLO. Alle lessen met een opbouw van beginner tot gevorderd niveau dekken de 21e eeuwse vaardigheden (het zogeheten “Computional Thinking”) welke een verplicht onderdeel worden in het onderwijs. Vaardigheden als creatief denken en probleemoplossend denken worden hierbij sterk ontwikkeld.

Aanbodsdoelen

Computational Thinking:

Het procesmatig (her)formuleren van problemen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om met computertechnologie het probleem op te lossen.