Neuron

Geschikt voor Bovenbouw

Download de app:Makeblock Neuron

Voor Neuron heb je een app nodig. Deze zul je via je ICT-er/Digidact op de tablet moeten laten zetten! Bij Neuron gaat het om de app: app Makeblock Neuron

Makeblock Neuron inventor kit is een programmeerbaar elektronisch bouwsteenplatform voor STEAM-educatie. Het platform bevat veel verschillende soorten blokken die vrij kunnen worden gecombineerd om innovatieve gadgets, gereedschappen en speelgoed te ontwerpen.

Met flow-based programmeren maken de leerlingen kennis met operatoren (groter dan, is gelijk aan, etc) en een logische volgorde. Geschikt vanaf groep 7 van het basisonderwijs.

Kenmerken:

- Maak een nieuwe uitvinding in slechts 5 minuten.

- Bouwstenen zijn in een handomdraai verbonden met magnetische Pogo-pinnen. Gebruikers kunnen eenvoudig de blokken samenstellen om creatieve gadgets te maken zonder code te hoeven schrijven.

- Geen codeerervaring vereist.

- De grafische programmeerinterface in de Neuron-app maakt het voor beginners mogelijk eenvoudig Neuron-toepassingen te maken en basis- of geavanceerde functionaliteit (bijvoorbeeld IoT) toe te voegen aan hun uitvindingen.

- De Neuron-app wordt geleverd met handleidingen en videozelfstudies om u te laten zien hoe u aan de slag kunt gaan met de kit.- Compatibel met het Makeblock-platform en LEGO-blokken.- mBlock-ondersteuning.

- Neuron-gadgets kunnen worden bestuurd en geprogrammeerd met mBlock via pc en de Neuron-app op mobiele apparaten.

Aanbodsdoelen:

Computational Thinking:

Het procesmatig (her)formuleren van problemen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om met computertechnologie het probleem op te lossen.