Qobo

Geschikt voor Onderbouw

De Qobo slak is voorzien van een interactief gezicht welke begint te lachen wanneer je het aanraakt, een luidspreker en een slakkenhuis voorzien van LED verlichting.  Tevens biedt de bovenkant van Qobo de mogelijkheid om bouwstenen zoals die van Lego te monteren. Zo kan de programmeerbare slak gepersonaliseerd worden naar ieders fantasie!

  • Leert kleuters vanaf 3 jaar de basis in programmeren
  • Te programmeren via programmeer-puzzels (schermloos) maar ook digitaal (pc)
  • Voorzien van Nederlands educatie materiaal
  • Direct in te zetten in het klaslokaal of huiskamer

Programmeren zonder scherm

Qobo is voorzien van digitaal Nederlands lesmateriaal i.c.m. met de meegeleverde programmeer puzzelstukken en een plattegrond. Het lesmateriaal is opbouwend en uitdagend en leert de kinderen de eerste stappen binnen het “computational thinking” curriculum. Op de kleurrijke plattegrond kunnen de lessen en ook zelfbedachte opdrachten eenvoudig ingezet worden. De diverse programmeer-puzzels bevatten commando’s welke de Qobo slak zal gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld; rechtdoor, links- en rechtsaf, loops uitvoeren, stappen overslaan, dansen, om aanraking vragen, het veranderen van de LED kleuren en het geluid van bijvoorbeeld een politieauto of trein nadoen op commando van het kind.Tevens is het mogelijk om Qobo te programmeren via een keuze kaart waarin hijzelf bepaald of hij naar links of rechts gaat. Andere programmeerkaarten bestaan uit: raak Qobo zijn gezicht aan voor hij verder gaat het met uitvoeren van een code en herhalingskaarten.

Naast het programmeren via de programmeerkaarten is het ook mogelijk om Qobo te programmeren via de PC software. https://www.robobloq.com/product/Qobo Zo zijn er talloze leuke lessen en spellen mogelijk op verschillende niveaus om de robot slak van A naar B te leiden met allerlei keuzes en obstakels!