Lego Boost

Lego Boost (17101)

Geschikt voor Middenbouw en Bovenbouw

Zelf 6 AAA-batterijen toevoegen!

app: Lego Boost

Breng je LEGO creaties tot leven met de LEGO BOOST, een leuke manier voor bouwers om de basisprincipes van programmeren, techniek en robotica te leren.

Met LEGO BOOST leren kinderen van alles over herhalingen en variabelen, het verbetert hun STEM- en creatieve probleemoplossingsvaardigheden en het ontwikkelt hun fantasie wanneer ze schakelen tussen begeleid spelen en spelen met een open einde.

Voor de Lego Boost heb je een app nodig. Deze zul je via je ICT-er/Digidact op de tablet moeten laten zetten! Bij Lego Boost gaat het om de app: 

Google: LEGO® Boost - Apps on Google Play

Apple: LEGO® BOOST in de App Store (apple.com)

Let op: check vooraf op LEGO.com/devicecheck of de LEGO BOOST app geschikt is voor jouw tablet of smartphone. 

 

Naast Vernie de Robot kun je ook nog 4 andere modellen in elkaar zetten met LEGO BOOST, welke allemaal te bedienen zijn met je tablet of smartphone: Met Frankie de Kat heb je een interactief huisdier, waar je zelf voor moet zorgen. Geef Frankie wel het juiste eten, want anders wordt hij verdrietig! Als je echt wilt swingen kun je de Guitar4000 bouwen en hier leuke liedjes mee leren spelen.

Link naar de verschillende bouwinstructies:

https://www.lego.com/nl-nl/service/buildinginstructions/search#?search&…

Aanbodsdoelen:

Computational Thinking:

Het procesmatig (her)formuleren van problemen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om met computertechnologie het probleem op te lossen.